fbpx

Osteopatia

DEFINICIÓ DE PHILIP LATEY:

“L’objectiu de l’osteopatia consisteix en recuperar l’equilibri normal de la forma i funció que tipifica la bona salut. L’osteòpata ajuda a la seva consecució mitjançant mètodes terapèutics que estan en harmonia amb la pròpia constitució i organització biològica del cos humà. Els mètodes terapèutics estan destinats a permetre o ajudar que l’organisme es recuperi de desplaçaments, desequilibris i desorganitzacions. Els portem a terme sense utilitzar ni introduir cap intervenció externa, artificial ni medicinal. Així doncs ens basem exclusivament en els recursos reparadors que conté el propi organisme. Podem aconseguir-ho a través del nostre coneixement i descobriment de les lleis orgàniques, així com l’investigació científica minuciosa i rigorosa sobre l’estructura i la funció anatòmiques, fisiològiques i psicològiques de l’ésser humà.”

PRINCIPIS DE LA OSTEOPATIA:

1. L’organisme és una unitat

2. Posseeix els seus propis mecanismes de protecció, regulació i curació

3. Estructura i funció es troben relacionats de forma recíproca

“L’organisme és un tot, i el tot és major que la suma de les seves parts”

 

QUÈ TRACTA L’OSTEOPATIA?

Tot tipus d’alteracions biomecàniques, desde contractures musculars i dolors articulars a ciàtiques, radiculopaties, tendinitis,…

Alteracions viscerals com ara trastorns digestius, restrenyiment, dolor menstrual,…Problemes de migranya, vertígens, acúfens…

L’osteopatia tracta tota mena de persones, en totes les edats i estadis de la vida, i d’una forma especial tracta els problemes del nadó com ara les otitis, els còlics, dificultat per dormir,…, i la dona embarassada acompanyant-la en tot el procés desde la preparació a l’embaràs fins al part.

 

COM ÉS EL TRACTAMENT OSTEOPÀTIC?

Engloba un sèrie de tècniques manuals; unes de caràcter més directe, en les que es manipula directament una articulació, el múscul, un òrgan o qualsevol altre teixit del cos, i d’altres d’ indirectes de caràcter més suau com ara en la teràpia craneo-sacre on es busca facilitar les accions del propi organisme per aconseguir la curació.

CONTINUEM OBERTS!De moment no ens afecten les noves mesures COVID a Catalunya

Malgrat les darreres informacions que han sortit als mitjans, els centres sanitaris i particularment els centres de fisioteràpia no es veuran afectats per les noves mesures. 

El nostre col·legi professional ha fet la consulta a la Conselleria de Salut i els han dit que "...els serveis sanitaris no es veuran afectats per les restriccions".

Així doncs us continuarem oferint els nostres serveis com fins ara.